Tuesday, September 7, 2010

Francuska prejaka za "Zmajeve"

Karim Benzema,strijelac prvog gola za Francuze
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Olimpijskom stadionu "Koševo" poražena od Francuske rezultatom 2:0.

"Trikolori" su tokom čitave utakmice bili dominantnija ekipa, ne dozvolivši našim igračima da pogledaju prema golu Llorisa.Iako Francuska u zadnjih 10tak godina,realno, nikada nije imala slabiju ekipu,naš selektor koji je sa dosta pompe najavljivao da ne bih prihvatio ni 0:0 večeras je dosta kukavički postavio igru naše reprezentacije.Najavljivati pobjedu,a to je Pape učinio odbijanjem ponuđenih 0:0,a u utakmicu ući sa jednim klasičnim napadačem i jednim zadnjim veznim,i sa tri totalno slična igrača...je klasični harakiri koji je uslijedio u nastavku drugog poluvremena.Koliko god bila loša,Francuska nije Luksemburg!

Malouda u duelu sa Rahimićem
"Galski pjetlovi" poveli su u 72. minuti susreta preko Karima Benzeme,koji se na sjajan našin na ivici peterca oslobio naša tri igrača i pogodio mrežu Hasagića.Samo šest minuta kasnije Malouda je pogodio za 2:0,nakon što su Valbuena i Diarra izigrali našu odbranu sjajnom akcijom.Minutu kasnije je Valbuena mogao postići i treći gol za goste, ali je Hasagić odlično intervenisao.

O igri naše reprezentacije dovoljno govori podatak da je najozbiljnija prilika bio slobodni udarac Miralema Pjanića sa preko 40 metara.Francuzi su slavili zasluženu pobjedu i ovom igrom su pokazali da je poraz u prvom kolu od Bjelorusa bio samo loš dan ove reprezentacije.

BIH – FRANCUSKA 0:2
SARAJEVO – Stadion Asim Ferhatovć Hase. Strijelci: 0:1 Benzema 72' 0:2 Malouda 78'. Sudija: Felix Brych (Njemačka). Žuto kartoni: Pjanić, Ibričić (BiH), Valbuena (Francuska).

BIH: Hasagić, Mujdža, Nadarević, Spahić, Lulić, Pjanić, Rahimić (Jahić 74'), Ibričić, Misimović, Ibišević (Zec 74'), Džeko. Selektor: Safet Sušić.

FRA: Lloris, Sagna, Mexes, Rami, Clichy, M'Vila, Diarra, Diaby, Valbuena, Benzema, Malouda (Matuidi 80'). Selektor: Laurent Blanc.

Tabela naše grupe nakon drugog kola izgleda ovako:
Koliko nam fali navijačke kulture i mentaliteta pokazali smo izviždavši kapitena Spahića kada je zamolio da se ne pali pirotehnika ali i sve ostale nakon posljednjeg zvižduka njemačkog sudije.Da se znamo radovati,znamo,ali treba znati i gospodski podnjeti poraz od objektivno danas kvalitetnijeg protivnika,što mi očito ne znamo.Dok,pobjeđuju oni su "svetinja",kada gube onda su "klošari","klocevi","debili" i "idioti" po mišljenu večeras "objektivne" publike sa koševskog stadiona.Do 8.oktobra,prijatno!

No comments:

Post a Comment