Monday, September 6, 2010

Francuzi stigli,znaju šta ih čeka!

Lauren Blanc,sada za "kormilom" nekada komadant odbrane 
Naša reprezentacija sutrašnjom utakmicom protiv Franncuske nastavlja kvalifikacioni ciklus za EURO 2012.Francuzi koji se posljednjih godina više pominju zbog gafova u njihovim redovima nisu ni blijeda kopija one Francuske od prije nešto više od 10tak godina koju je predvodio legendarni Zinedine Zidan.Neuspjesi na velikim takmičenjima,provlačenja kroz kvalifikacije,unutrašnji nemiri na relaciji selektor - igrači su stvari koje su posljednjih godina pratile "trikolore".Za veliku većinu pomenutih stvari i nesuglasica optužen je bivši selektor Raymond Domenech ali i pojedini igrači na koje zbog kazne saveza novi selektor,igračka legenda Francuza,Laurent Blanc neće računati.
Iako su kvalifikacije otvorili neočekivanim domaćim porazom od Bjelorusije (0:1),Francuzi koji u svojim
redovima imaju velike svijetske zvijezde kao šro su Benzema,Florent Malouda ili Abou Diaby sigurno nisu ekipa koju treba potcijeniti,jer kada su "ranjeni" upravo tada su i najopasniji.Ekspedicija "galskih pjetlova" u Sarajevo je sjetjela danas,nešto iza 12.00 sati a jedini trening Francuzi su održali većeras na Olimpijskom stadionu "Koševo,trening je bio otvoren za javnost. 


Na press konferenciji selektor Francuza rekao je slijedeće:
"Nakon poraza od Bjelorusije doživio sam brojne napade od strane francuske javnosti. Sutra očekujem mnogo težu utakmicu od one u kojoj smo poraženi od Bjelorusije",potom je dodao:

"Imam tri povrijeđena napadača i zbog toga ću pojačati vezni red. Bosnu i Hercegovinu trenira nekada veliki fudbaler čija je igra težila ofanzivi, no nisam siguran da će nas sutra njegovu izabranici napasti. Doista ne znam šta da očekujem od BiH jer to je ekipa koja rijetko igra u istom sistemu."

No comments:

Post a Comment