Friday, September 3, 2010

Tri "komada" za tri "bobe"

Slavlje nakon "Zmajeva" nakon gola Ibričića
Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je na najbolji mogući način otvorila  kvalifikacije za EURO 2012 u Polkskoj i Ukrajini.Tri gola na samome otvaranju utakmice bila su znak da će ovo biti još jedna rutinska pobjeda "Zmajeva",koja će ekipi dodatno podići moral i motiv do utakmice sa Francuskom koja je noćas poražena od Bjelorusije sa 0:1.

Pobjeda izabranika Safeta Sušića ni u jednom trenutku nije došla upitanje,mada je intenzitet igre nakon postignutih golova dosta opao.Uz podršku kakvu su naši momci noćas i osjećaj kao da igraju na domaćem terenu bilo je jako teško izgubiti meč protiv,budimo iskreni,lošeg Luxemburga čiji su igrači tek u jednom ili dva navrata opasnije priprijetili Kenanu Hasagiću.

LUKSEMBURG - BIH 0:3
0:1 Ibričić 6'
0:2 Pjanić 12'
0:3 Džeko 16'

LUXEMBURG - Stadion Josy Barthel. Sudija Vaecheslav Banari (Moldavija). Žuti kartoni: Hoffmann, Bensi (Luxemburg).

LUXEMBURG: Joubert, Kintziger, Janisch, Hoffmann, Schnell, Peters, Bensi (Kitenge 46'), Bettmer (Laterza 86'), Collete (Da Mota 76'), Mutsch, Gerson.
Selektor: Michel Ney

BOSNA I HERCEGOVINA: Hasagić, Mujdža, Nadarević, Spahić, Lulić, Pjanić (Zec 78'), Rahimić (Jahić 67'), Misimović, Ibričić (Medunjanin 73'), Ibišević, Džeko.
Selektor: Safet Sušić.

Poraz Francuza i neriješen rezultat na utakmici Rumunija-Albanija (1:1) promovisao je našu reprezentaciju u lidera GRUPE "D" koja izgleda ovako:

No comments:

Post a Comment