Wednesday, September 1, 2010

"Legea" ne stanuje više na Koševu i Grbavici!

Oba sarajevska premijer ligaša raskinula sa ugovor sa snabdjevačem sportske opreme "Legea".

Iako su nedavno,pred početak sezone potpisali saradnju sa “Legeom”, fudbaleri Sarajeva će ove sezone nositi dresove marke “Nike”. Naime,na Koševu nisu bili zadovoljni dresovima koje pravi “Legea”,pa je odlučili prekinuti saradnju sa ovim proizvođačem te istu obnoviti sa "Nike"-om čiju je opremu bordo klub nosio u prethodnoj sezoni.

Predsjednik Sarajeva koji je u Beogradu dogovarao saradnju rekao je:“Gotovo 99 posto ćemo ponovo nositi dresove “Nike”. Na tome su insistirali navijači i mi smo blizu dogovora”.

U gradskom rivalu Željezničaru,situacjia je malo komfuznija.Iako je direktor Plavih sa Grbavice Dželaludin Muharemović,nakon što se pojavila informacija da bi ekipa šampiona Bosne i Hercegovine mogla promjeniti tehničkog sponzora sve to negirao,na zvaničnoj klupskoj internet stranici pojavila se vijest o raskidu saradnje između "željezničara" i "Legea"-e,dok će ime proizvođača opremen koji će u narednom periodu oblačiti selekcije "Željezničara" biti poznat u narednom periodu. Njemački ''Jako'' ili španska ''Joma'' trebali bi preuzeti obaveze koje italijanski proizvođač očito nije bio u stanju da ispuni.

No comments:

Post a Comment