Thursday, September 2, 2010

Zbog svijetske krize,nema za VIZE!

Koliko pojedini funkcioneri i uposlenici F/NSBIH ozbiljno shvataju svoj posao govori i svjež primjer od danas,kada je član predsjedništva Bogdan Čeko na aerodromu u Luksemburgu zadržan od strane tamošnjih vlasti jer gospodin zamislite nije imao vizu.Da li je možda mislio da Luksemburg nije u Evropskoj Uniji ili mu je neko iz bosansko-hercegovačkog diplomatskog kora tipovao da su nam vize ukinute nije poznato!

Inače,nakon što se poliglota Čeko ( govori čak tri jezika srpski,hrvatski i bosanski) nije uspio sporazumiti sa carinikom na pasoškoj kontroli u pomoć je priskočio generalni sekretar Jasmin Baković.Ipak ni to nije bilo dovoljno te je Čeko zadržan u aerodromskoj zgradi dok nije rješen problem nastao neodgovornošću člana predsjedništva BIH,te je isti nakon toga na licu mjesta dobio vizu.

Možda smo bili malo i preoštri u našoj kritici jer srediti vizu za EU,još na aerodromu sigurni smo da tako moćan nije bio ni Kofi Annan u najboljim danima,a na sposobnosti našim čelnicima bi sasvim sigurno pozavidio i bivši britanski premijer Tony Blair.Ko zna,slijede izbori,možda se neko od naših vrlih  nogometnih tj. fudbalskih funkcionera otisne u političke vode!

Da se kojim slučajem ovo desilo ranije, "Dubioza Kolektiv" bi sigurni smo imao aktere za spot njihove pjesme "Kokuz"!

No comments:

Post a Comment