Thursday, September 2, 2010

Premijer liga BiH ponovo na BHT1!

Od narednog,šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, BHT1 će prenositi derbi tog kola.Kako je za medije izjavio urednik Sportskog programa BHTV-a,Belmin Karamehmedović.Naime, BHTV je  u utorak dogovorio saradnju sa pet klubova premijerligaša (Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar, Sarajevo i Borac).

Karamehmedović je dodao:"Morali smo krenuti od nečega. Smatramo da je važno početi. Tih pet klubova bore se za vrh, ozbiljni su u pregovorima i na njih se možemo osloniti. Vjerujemo da ćemo prema utvrđenom rasporedu prijenosa izgurati sezonu. Svjesni smo da klubovima ne možemo puno ponuditi, ali moramo biti svjesni u kojem vremenu živimo. Osim međusobnih utakmica spomenutih klubova, radit ćemo i prijenose drugih utakmice, jer se oni u svakom kolu neće međusobno sastajati. Vodit ćemo računa da svi budu zastupljeni."

Projekat "Derbi kola" koji je započet prošle sezone,očito se sa malo zakašnjenja nastavlja i ove,što je svakako pozitivna stvar,da medijski izolirano takmičenje kakvo je Premijer liga BiH dobija sve više mjesta.Ipak,nadamo se da će klubovi dosta ozbiljnije shvatiti ovaj projekat te da neće biti opstrukcije od samih klubova za razliku od prošle sezone,kada ih je bilo poprilično.

Klubovi domaćini će po prenosu zaraditi 2.000 KM, četiri minute marketinškog programa i četiri ponavljanja imena sponzora kluba za vrijeme utakmice, odnosno prijenosa iste.

Tako će se u 6. kolu, koje se igra 12. septembra od 16:30 sati, direktno prenositi duel Širokog Brijega i Željezničara sa Pecare.Do kraja prvenstva gledat ćemo po šest utakmica sa Pecare, Bijelog Brijega i Grbavice. Kamere će pet puta biti na Koševu.

Utakmice u direktnom prenosu do kraja jesenjeg dijela prvenstva:
6. kolo: Široki Brijeg - Željezničar
7. kolo: Borac - Zrinjski
8. kolo: Saraevo - Olimpik
9. kolo: Željezničar - Čelik
10. kolo: Borac - Rudar Prijedor
11. kolo: Željezničar - Sarajevo
12. kolo: Zrinjski - Željezničar
13. kolo: Široki Brijeg - Sarajevo
14. kolo: Borac - Željezničar
               Zrinjski - Široki Brijeg (nedjelja)
15. kolo: Široki Brijeg - Budućnost

No comments:

Post a Comment