Monday, September 6, 2010

Posljednji trening pred Francuze

Izabranici Safeta Sušića danas su u Hrasnici,na stadionu "Famosa" održali posljednji trenin pred drugu utakmicu kvalifikacija za EURO 2012,sa reprezentacijom Francuske.Po onome što se moglo vidjeti danas i jučer naša reprezentacija sasvim sigurno neće nastupiti u istom sastavu kao protiv Luksemburga.

Selektor Sušić će najvjerovatnije igrati sa pojačanim veznim redom,tako da bi šansu od samoga početka mogli dobiti Jahić ili Medunjanin,dok bi jedini istureni napač naše reprezentacije trebao biti Edin Džeko.Ono što ohrabruje jeste da je Miralem Pjanić danas trenirao punim intenzitetom i da će konkurisati za sutrašnju utakmicu.

Na danjašnjoj press-ici,na kojoj se pojavio zajedno sa Džekom i Ibričićem,selektor je rekao:
"Francuzi su, iako su zabilježili loše rezultate u proteklom periodu, bolji protivnik od nas i pored lošeg starta je ne vidim drugi epilog u našoj grupi nego da oni zauzmu jedno od prva dva mjesta. Ipak, mi imamo odlične momke i mislim da su oni spremni pobjediti sutra na Koševu!"

Konstatirajući da je Laurent Blanc najveća snaga "Trikolora" u ovom trenutku Pape kaže :"Blanc iza sebe ima veliku igračku, ali i trenersku karijeru. Nakon titule sa Bordeauxom upao je u rezultatsku krizu, ali niti jedan trener na svijetu nema jedan period bez loših rezultata u svom radu. Ipak, gledajući situaciju u Francuskoj kao bolest, činjenica je da se oni ne mogu preko noći oporaviti i protiv nas odigrati partiju na najvišem niovu i dati nam, recimo, pet golova! Njima će trebati dosta vremena da se vrate na stari kolosjek. Blanc ima sreću da ima podršku sviju u Francuskoj, ali činjenica je da reprezentacija nema podršku navijača i javnosti kao prije."

"Razmišljam da ostavim Džeku i Ibričića na klupi!" našalio se Pape i dodao: "Mi smo ekipa koja se ne zna braniti i pored ovakvih sjajnih napadača i veznog reda ne smijemo uopšte razmišljati o isključivoj odbrani našeg gola. Protuv Francuza ću na teren najvjerovatnije izvesti isti sastav kao u petak, s tim da će doći do određenih rokada na terenu. Realnost je da mi moramo zabiti dva gola kako bi računali na sigurnu  pobjedu." 

"Početni rezultat od 0:0 je dobar za nas, ali ga ne bih prihvatio da mi ga neko ponudi kao konačan. Mislim da možemo bolje! Rekao sam ranije i ponovit ću - moramo pobjediti velike reprezentacije kako bi mi postali velika reprezentacija. Pobjedom nad Francuskom otvaramo sebi vrata Eura 2012." zaključio je Pape.

Slike sa pretposljednjeg treninga (05.9.2010.g.) možete pogledati klikom na >>>OVDJE<<<

No comments:

Post a Comment