Saturday, August 28, 2010

Atletico Madrid osvajač Super Kupa Evrope!

Pobjedom od 2:0 nad Interom fudbaleri Atletica iz Madrida osvojili su prvi ovosezonski evropski trofej i to pobjedom nad osvajačem  Lige Prvaka.U Pprvom poluvremenu na stadionu Louis II (Luj) prolaznu ocjenu zaslužili su jedino navijači obje ekipe,da bi se u nastavku igra rasplamsala,u čemu su prednjačili preko opasnih kontri koje su vukli Aguero,Reyes i Forlan.

 Prvi pogodak postigao je Reyer u 62. minuti,nakon što mu je prethodna dva pokušaja odličnim intervencijama odbranio,sinoć i pored dva primljena gola,odlični Julio Cesar.Dvadesetak minuta kasnije nakon sjajnog prodora Simaoa po lijevoj strani i još boljeg dodavanja za Aguera,Argentinac je loptu pospremio u mrežu.

Minut,prije kraja penal za Inter,fauliran je Pandev.Jedanaestera je izveo Milito,ali je mladi De Gea odlično intervenisao i odbranio.Ostalo je 2:0 za Atleticoa Rafael Benitez nakon prošlogodišnjeg ispadanja sa Liverpoolom iz Europa Lige od Atletica,prvi ovosezonski borbu za prvi ovosezonski trofej izgubio je od iste ekipe. 

Inter - Atletico Madrid 0:2 (Reyes 62, Aguero 83)

INTER: Julio Cesar, Maicon, Samuel, Lucio, Chivu, Stanković /od 68. Pandev/, Zanetti, Cambiasso, Sneijder /od 78. Coutinho/, Eto'o, Milito.

ATETICO MADRID: De Gea, Ujfalusi, Perea, Godin, Dominguez, Paulo Assuncao, Reyes /od 69. Merida/, Raul Garcia, Simao, Aguero, Forlan /OD 82. Jurado/. 

No comments:

Post a Comment