Tuesday, August 24, 2010

Partizan nakon penala u grupnoj fazi!

U odličnoj fudbalskoj predstavi koju smo večeras mogli gledati beogradski Partizan se nakon boljeg izvođenja penala u Briselu od Anderlechta po drugi puta u svojoj historiji plasirao u grupnu fazu Lige Prvaka.Crno-bijeli su odlično otvorili utakmicu kada je Cleo u 15.minuti pogodio glavom mrežu Prota za 0:1.Nedugo zatim pravi peh za Partizan,igru je morao napustiti iskusni veznjak kluba iz Humske Saša Ilić.Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:1.Gdje je stao u prvom Cleo je nastavio u drugom poluvremenu kada je u 53. minuti po drugi put matirao domaćeg golmana.

Dvostruki strijelac za Partizan
 Svi su tada već vjerovatno vidjeli Partizan u grupnoj fazi,ipak prerano povlačenje  ali i loše postavljeni Radiša Ilić olakšali su domaćima da dođu do smanjenja rezultata golom Lukakua.Samo devet minuta kasnije odličan šut Gilleta završio je u mreži Partizana za izjednačenje 2:2.

U produžecima i nije bilo nekih izrazitih šansi ni sa jedne strane pa se pristupilo izvođenju penala.Igrači Anderlechta promašili su dva uzastopna jedanaesterca, Argentinci Suarez i Biglia, dok je na drugoj strani Cleo pogodio. Ipak, Krstajić i Davidov su takođe bili neprecizni. Radosav Petrović i Gillet su pogodili .Mladi Vojislav Stanković je izveo poslednji penal za crno-bijele i pogodio.Poslednji izvođač za Anderlehct je bio je marokanac Boussoufa. Najbolji igrač ljubičasto-bijelih je promašio kompletan gol i na taj način omogućio da Partizan po drugi put bude učesnik najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Ostali rezultati:

Sampdoria – Werder Bremen 3:1 ET 3:2 (Pazzini x2, Cassano – Rosenberg, Pizarro) ukupno: 4:5
Hapoel TA – Salzburg 1:1 (Zahavi – Da Silva ag.) ukupno: 4:3
Sevilla – Braga 3:4 (Fabiano, Navas, Kanoute – Matheus, Lima x3) ukupno: 3:5
Sheriff - Basel 0:3 (Streller, Frei x2) ukupno: 0:4
Anderlecht – Partizan 2:2 (Lukaku, Gillet – Cleo x2) (4:4), Partizan dobio na penale 3:2. 

No comments:

Post a Comment