Monday, August 30, 2010

Počela akcija Luksemburg - Francuska

Baza nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine,hotel "Hercegovina" oko 13.00 časova bio je preplavljen novinarskim ekipama bosansko-hercegovačkih medija,koji su željeli iz prve ruke čuti očekivanja reprezentativca,za šato su nažalost ostali uskraćeni.Predstavnicima "sedme sile" obratio se jedino selektor Sušić i novinare upoznao sa detaljima i novostima vezane za akcije naše reprezentacije.

Neugodna novost je da je Zlatan Muslimović povrijeđen i da neće biti na dispoziciji selektoru za utakmice protiv Luksemburga i Francuske.Ipak,Zlatan se pojavio na okupljanju kako bi pružio podršku svojim kolegama.Pored Zlatana u reprezentativnu bazu stigli su i Hasagić,Šehić,Rahimić,Begović kao i Spahić ali ni jedan od njih nije htio pred kamere.

Zvjezdan Misimović je još uvijek u Njemačkoj,gdje nastojirealizovati novi angažman,a u "Hercegovini" bi se trebao pojaviti sutra.

Ostale slike možete pogledati klikom na  >>>OVDJE<<<

Selektor  se  osvrnuo i na problem Mensura Mujdže koji još uvijek nije dobio dozvolu UEFA-e i FIFA-e, ali da će biti gotova u narednim danima.

"Nismo još dobili dozvolu, ali papire očekujemo za dan ili dva. Ne vidim razloga da tako ne bude, jer smo uradili sve što je od nas traženo, kako bi zaigrao za reprezentaciju. Ako do sutra ne dobijemo dokumente, u srijedu će neko iz saveza da putuje u Švicarsku da se ta situacija riješi prije utakmice", izjavio je selektor Sušić.


Reprezentacija će se u Sarajevu pripremati do 2. septembra. Prvi trening izabranici Safeta Sušića će odraditi sutra u 10 sati u Hrasnici, a drugi dan kasnije na istom stadionu u 18 sati.U Luksemburg će otputovati 2. septembra u 10 sati čarter-letom iz Sarajeva.

Susret Luksemburg - BiH na rasporedu je 3. septembra na stadionu "Josy Barthel" u 20.15 sati.

No comments:

Post a Comment