Friday, August 20, 2010

UEFA Europa League :Polovičan učinak naših

U večerašnjim susretima klubovi bosansko-hercegovačkih internacionalaca zabilježili su zapaženje rezultate,krenimo redom.Lech Poznan naših Jasmina Burića i Semira Štilića zabilježio je pobjedu od 0:1 na teškom gostovanju u Ukrajini kod Dnirpa,a nekadašnji igrač Željezničara zamjenjen je u 89.minuti dok je mladi zeničanin uspješno sačuvao svoju mrežu.

Da "Torcida" nije pogriješila kada mu je na početku ove sezone dodijelila nagradu za najboljeg i najborbenijeg igrača Hajduka u protekloj sezoni,popularno "Hajdučko srce",Senaid Ibričić je dokazao večeras.Sa dva prelijepa gola kreirao preokret Hajduka nakon početkog vodstva rumunske Uniree.Splitski "bili" su na kraju slavili sa 4:1.

Vahid Halilhodžić je pobjedom od 0:2 protiv Gyora u gostima debitovao na klupi "modrih" a strijelac oba gola za Dinamo bio je Ante Rukavina.

- Puno smo radili da bismo pripremili ovu utakmicu, nisam ni pola svoje momčadi poznavao, a znao sam da imamo kvalitetnog suparnika, zato mi je pobjeda još draža – rekao je Halilhodžić nakon utakmice sitičući kako posao, unatoč lijepoj pobjedi, nije gotov.

- Ne želim reći da smo se već kvalificirali, jer Gyor je eliminirao vrlo dobru francusku momčad Montpellier, zato ćemo s mnogo ozbiljnosti prići uzvratu.


Još jedan Hercegovac sa klupe je uspješno predvodio svoj klub u gostuima.AEK Dušana Bajiveća slavio je na gostovanju u Škotskoj kod Dundee Uniteda rezultatom 0:1 a naš reprezentativac Sanel jahić za žuto-crne iz Atine odigrao je svih 90. minuta.

Zlatan Muslimović je odigrao je 60 minuta za svoj PAOK u pobjedi protiv Fenerbahcea rezultatom 1:0.U domaćem porazu,1:2 od Juventusa Haris Bukva je za Sturm odigrao cijelu, dok je Samir Muratović u igru ušao osam minuta prije kraja utakmice .Torinski klub je pogotkom Amaurija u 90. minuti stigao do pobjede.

Litex našeg Džemala Berberovića poražen je u Mađarkoj od Debrecena sa 2:0,dok je Maccabi Tel Aviv Harisa Medunjanina sa 2:0 poražen na "Parku Prinčeva" od PSG-a.

Ostali rezultati sinošnjih utakmica:
KLIK na sliku za uvećanje


No comments:

Post a Comment