Friday, August 20, 2010

Počela nova sezona Bundeslige

Večeras je utakmicom Bayern-Wolfsburg startala nova sezona Bundeslige.Sezona koja će sudeći po uvodnoj utakmici u kojoj je aktuelni prvak Njemačke,koji ove sezone nije potrošio ni jednog jedinog eura na pojačanja ugostio naše reprezentativce,Edina Džeku i Zvjezdana Misimovića i njihov Wolfsburg.

Stigao Klimowicza
Domaće je golom u 9.minuti u vodstvo doveo njemački reprezentativac Thomas Muller nakon sjajnog proigravanja pobratnika Kroosa.Wolfsburg je odigrao jako loše prvo poluvrijeme.Na samom početku drugog poluvremena McLaren u igru uvodi Zvjezdana Misimovića koji će samo par minuta kasnije ubacivanjem iz kornera asistirati novom kapitenu "vukova" Edinu Džeki za njegov prvi ovosezonski pogodak,te ukupno 57. postignut u dresu Wolfsburga u Bundesligi.Ovim golom naš golgeter se izjednačio na prvom mjesto liste najboljih strijelaca Wolfsburga sa Argentincem Diegom Klimowiczem.

Ipak u samoj sudijskoj nadoknadi,nakon što je Wolfsburf imao dvije odlične šanse Misimovića,stativu Mandžukića,Schweinsteiger je svojim pogotkom postavio konačnih 2:1 i tako Bavarcima dobnio prve ovosezonske bodove.

No comments:

Post a Comment