Monday, August 30, 2010

Ibrahimović predstavljen u Milanu

Dosta polemike,negađanja i špekulacija se vodilo oko odlaska Zlatana Ibrahimovića iz Barcelone,iste one u koju je tek prije godinu dana stigao Ibrahimović.Kada se je u utrku za Zlatanov potpis ušao i AC Milan,gradski rival ekipe Intera za koju je Zlatana uspješno nastupa tokom tri sezone i osvojio isto toliko titula pravaka Italije,tek tada su se stvari zakomplikovale!

Predjsednik Moratti i tifoze Intera nisu mogle vjerovati da će "Ibra" pojačati redove gradskog rivala,ipak desio se najgori mogući scenario za crno-plave,Zlatan je pojačao redove Milana.Nakon zvaničnog pšredstavljanja,rekao je:"Tri sam sjajne godine proveo u Interu, ali sada je Milan moj klub i u svim ću derbijima igrati s namjerom da u njima i slavim. Kroz sljedeće četiri godine možemo sve osvojiti. Stoga sam spreman lične ciljeve gurnuti u stranu i podrediti se kolektivu.S Ronaldinhom, Patom, Borriellom i Inzaghijem imamo jednu od najjačih napadačkih linija u Evropi."

AC Milan je objavio da će se Ibrahimović ove sezone pridružiti ekipi kao posuđen igrač,nakon čega će crveno-crni imati mogućnost otkupa njegovog ugovora od barcelone za 24 miliona eura. 

Klikom na >>>OVDJE<<< pogledajte i videoklip predstavljanja Zlatana Ibrahimovića.

No comments:

Post a Comment