Tuesday, August 24, 2010

Selektor objavio spisak za prve akcije!

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio spisak igrača za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za EORU 2012 protiv Luksemburga i Francuske.

Luksemburg i Francuska prvi protivnici
Na spšisku se nalaze : Kenan Hasagić, Asmir Begović, Ibrahim Šehić – golmani, te Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Elvir Rahimić, Gordan Bunoza, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović, Ermin Zec, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Semir Štilić i Sejad Salihović.

Na spisku su se našla imena novajlija Senada Lulića, Gordana Bunoze i Ognjena Vranješa, dok mjesta nije bio za Alispahića i Muratovića.Svoju odluku seleketor je objasnio slijedećim riječima:  
"Muratovića nisam pozvao jer nije standardan u svojoj ekipi, a nama su za predstojeće utakmice potrebni oni koji igraju standardno. Pozvao sam Vranješa i Bunozu jer su kvalitetni, a i treba da mladi reprezentativaci znaju da ako dobro igraju za U21 selekciju, onda su im vrata A tima otvorena".

Okupljanje naše reprezentacije zakazano je za 30. avgusta u hotelu "Hercegovina" na Ilidži. Reprezentacija će treninge obavljati na stadionu Famosa u Hrasnici, a 2. septembra u 10 sati čarter letom lete za Luksemburg. U glavni grad naše države se vraćaju 4. septembra u poslijepodnevnim satima, kada će početi pripreme za meč sa "trikolorima". 

No comments:

Post a Comment